BIH

Beriša otkrio šokantne detalje prljave montaže Radončiću!

Piše: Alfa TV

23.2.2018

Poznati kosovski advokat Besnik Beriša, koji u prištinskom procesu zastupa Nasera Keljmendija, dao je ekskluzivni intervju koji je emitiran na TV Alfa. 

U dinamičnom, intrigantnom i uzbudljivom intervjuu odgovarao je na pitanja kako je Dubravko Čampara iz političkih pobuda pokušao montirati ubistvo predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću, šta je pred sudijama lagala Šejla Turković, kakvim se neistinama u sudnici služio Armin Cibra, na koji način je otkrio da iza montaže stoji Čampara.

Govorio je i o tome je li tužilac Endru Hjuz primio pare za montiranje optužnice i od koga, zašto misli da su Hjuz i Čampara s njim završili pravosudnu karijeru, je li Azra Sarić bila ucijenjena da bi svjedočila, kako su preko noći izmišljani dokazi, kako su uhvaćeni u laži Čamparini i Hjuzovi svjedoci.

Komentirao je i zašto porodica ubijenog Ramiza Delalića nije učestvovala u sudskom procesu, zbog čega je bh. pravosuđe dužno u ime građana, porodice Delalić i njegovih vojnika otkriti njegove ubice, kako se Zijad Turković, zločinac osuđen na 40 godina zatvora, uz pomoć supruge pokušao spasiti zatvora...



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.