BIH

U Zavidovićima održana "Noć tursko-bosanskog prijateljstva"

( Anadolija)

Agencija Anadolija

24.2.2018

Manifestacija "Noć tursko-bosanskog prijateljstva" održana je šesti put u Zavidovićima. Cilj ove manifestacije je jačanje bratskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, javlja agencija Anadolija.

Manifestacija je održana u sportskoj dvorani pred oko 2.000 gledalaca koji su imali priliku uživati u dvosatnom kulturno-umjetničkom programu, a nastupili su popularni izvođači iz Bosne i Hercegovine, poput Armina Muzaferije, Eldina Huseinbegovića, Deniala Ahmetovića, pjevača i suorganizatora iz Republike Turske, Orhana Čakmaka (Çakmak), te kulturno-umjetničkih društava i učenika iz osnovnih i srednjih škola. Na početku programa intonirane su i državne himne Republike Turske i Bosne i Hercegovine, te minutom šutnje i Fatihom odana počast šehidima Bosne i Hercegovine i Turske.

Generalni direktor turskog PTT-a Kenan Bozgeyik prenio je selame i pozdrave iz Republike Turske narodu Bosne i Hercegovine od predsjednika Republike Turske, Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan), te premijera Binalija Jildirima (Yildirima). 

Šef Odjela za kulturu Grada Istanbula Ridvan Duran rekao je kako su srca BiH i Turske povezana.

Na manifestaciji su nagrađeni i učenici osnovnih i srednjih škola, a atmosferu je dodatno podigao i turski pjevač Orhan Čakmak (Çakmak), koji je otpjevao pjesme na bosanskom i turskom jeziku, a na kraju su uručene i zahvalnice svima koji su pomogli održavanje ove manifestacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.