BIH

Zvizdić i Šarović na EBRD-ovoj konferenciji u Londonu

Fena

25.2.2018

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sudjelovat će u ponedjeljak u Londonu na Trećoj investicijskoj konferenciju o Zapadnom Balkanu, koju organizira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). 

Sjednica premijera Zapadnog Balkana predviđena je za ponedjeljak ujutro, nakon službenog otvaranja konferencije i pozdravnih obraćanja predsjednika EBRD-a Sume Čakrabartija (Chakrabarti), premijera Bugarske Bojka Borisova i ministra za međunarodni razvoj UK Lorda Bejtsa.

Planiran je susret predsjedavajućeg Zvizdića sa predsjednikom EBRD-a Sumom Čakrabartijem. Tom prilikom zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i zamjenik direktora EBRD-a Pjer Helbron (Pierre Heilbronn) potpisat će memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i EBRD-a. Memorandum se odnosi na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za jačanje investicijske klime u Bosni i Hercegovini.

Na marginama konferencije predsjedavajući Zvizdić će se susresti sa vršiocem dužnosti državnog sekretara SAD za evropske poslove Matjuom Palmerom (Matthew Palmer).

- Tokom boravka u Londonu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić s premijerima Zapadnog Balkana prisustvovat će svečanoj večeri, koju organizira premijerka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Tereze Mej (Theresa May) - saopćila je Služba za informiranje Vijeća ministara BiH.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.