BIH

Zvizdić i Šarović na Trećoj investicijskoj konferenciji o zapadnom Balkanu

Fena

26.2.2018

Na Trećoj investicijskoj konferenciji o zapadnom Balkanu, koju organizira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a održava se danas u Londonu, prisustvovat će predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Sjednica premijera zapadnog Balkana predviđena je za ujutro, nakon službenog otvaranja konferencije i pozdravnih obraćanja predsjednika EBRD-a Sume Čakrabartija (Chakrabarti), premijera Bugarske Boyka Borisova i ministra za međunarodni razvoj UK Lorda Bejtsa (Bates).

Planiran je susret Zvizdića s predsjednikom EBRD-a Sumom  Čakrabartijem. Tom prilikom, zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i zamjenik direktora EBRD-a Pjer Helbron (Pierre Heilbronn) potpisat će memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i EBRD-a. Memorandum se odnosi na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za jačanje investicijske klime u BiH.

Na marginama konferencije, Zvizdić će se susresti s vršiocem dužnosti državnog sekretara SAD za evropske poslove Metjuom Palmerom (Matthew).

Tokom boravka u Londonu, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, s premijerima zapadnog Balkana, prisustvovat će svečanoj večeri, koju organizira premijerka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Tereza Mej (Theresa May), saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.