BIH

Mektić -Valas: Jačati saradnju sigurnosnih agencija

Srna

28.2.2018

Ministri sigurnosti BiH i Velike Britanije, Dragan Mektić i Ben Valas razmatrali su danas mogućnosti jačanja saradnje bezbjednosnih agencija u borbi protiv terorizma i ekstremizma, organizovanog i visokotehnološkog kriminala, te korupcije.

Mektić boravi u zvaničnoj posjeti Velikoj Britaniji, gdje je održao niz sastanaka sa najvišim zvaničnicima britanske vlade i bezbjednosnih agencija.

Cilj ove posjete je razmjena iskustava i unapređenje bilateralnih odnosa u bezbjednosnom sektoru dvije zemlje, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Delegacija BiH, u kojoj je bio i direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Perica Stanić posjetila je i Skotland Jard, gdje je sa komandantom Komande za borbu protiv terorizma Dinom Hajdonom razgovarano o borbi protiv terorizma, novim prijetnjama i odgovornosti država da se zajednički suprotstave ovom globalnom bezbjednosnom izazovu.

Mektić će se sastati i sa ministrom za evropske poslove Alanom Dunkanom, te razmijeniti stavove o evropskoj perspektivi i napretku BiH na putu ka EU.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.