BIH

Novi Skakin gaf: Odlučeno je da nagradu dodijelimo bivšem predsjedniku Hrvatske Stjepanu Kljujiću?!

Skaka: Poznat po lapsusima

E. Ma.

1.3.2018

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka (SDA) opet je napravio gaf, gostujući u jednoj emisiji na televiziji "Hayat". 

Podsjetimo, Skakin lapsus, koji je nekoliko puta ponovio povodom oslobođenja Sarajeva od fašizma, izazvao je mnogo reakcija u našoj zemlji i regionu.

- Prije 72. godine je pobijeđen antifašizam, zajedničkim snagama, kako ste rekli u uvodnoj rečenici, pobijeđen je antifašizam, a Sarajevo oslobođeno od fašista - kazao je Abdulah Skaka tada u TV emisiji.

Slično je ponovio nakon polaganja cvijeća i vijenaca ispred Vječne vatre u Sarajevu.

- U današnjem danu je puno simbolike. 555 godina od prvog pominjanja Sarajeva, kada je Isa-beg Isaković krenuo u kreiranje jedne nove urbane cjeline, i 72 godine od pobjede nad antifašizmom - izjavio je Skaka 6. aprila prošle godine.

No, da gradonačelnik Sarajeva očito ne može bez gafova, pokazalo je i gostovanje na "Hayatu".

Tako je on rekao da je na sjednici Gradskog vijeća odlučeno da se nagrada Počasnog građanina Sarajeva dodijeli bivšem Predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Kljujiću i da je Kljujić o tome obaviješten.

To priznanje koje je kasnije izazvalo dosta kontroverzi, trebalo je biti dodijeljeno Stjepanu Mesiću, bivšem predsjedniku Hrvatske, a ne Stjepanu Kljujiću, kako je Skaka rekao, ratnom članu Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

No, ni Mesiću neće biti dodijeljeno ovo priznanje, jer je on zbog politikanstva odbio primiti nagradu Počasnog građanina Sarajeva.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.