BIH

Dan nezavisnosti u Kalesiji: U Jajićima se zavijorila najveća bosanska zastava

Piše: F. S.

1.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Nizom prigodnih manifestacija, i na području kalesijske općine, na svečan način je obilježen 1. mart – Dan nezavisnosti.

U kalesijskom BKC-u otvorena je izložba slika "Radosti praznika" likovne umjetnice Nermine Baraković iz Tuzle. Učenici OŠ "Kalesija" priredili su svečanu akademiju.

Održana je i sjednica Općinskog vijeća Kalesija, a najsvečanije je bilo u mjesnoj zajednici Jajići, gdje se, na lokalitetu Bećirovića brdo, zavijorila najveća državna zastava u Bosni i Hercegovini, veličine 12,5 X 6 metara. Podignuta je na jarbol visine 24 metra.

- 1. mart je dan kada smo izabrali da Bosna i Hercegovina bude nezavisna. Uprkos svemu, odbranili smo njenu nezavisnost. Zakonski je propisano da se na taj dan istaknu zastave i mi smo odlučili na taj dan istaknuti najveću zastavu u BiH. Želja nam je bila da u prvom oslobođenom gradu bude i najveća državna zastava. To je naš odraz poštovanja prema jedinoj, najvoljenijoj, najljepšoj domovini Bosni i Hercegovini - kazali su predstavnici kalesijske mjesne zajednice Jajići, koji su, uz pomoć privrednika, podigli najveću bosansku zastavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.