BIH

Vučić i Grabar-Kitarović sutra u Mostaru

Članovi Predsjedništva BiH: Razgovori s predsjednicima susjednih zemalja

S. D.

5.3.2018

U Mostaru će sutra biti održan sastanak članova Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Očekuje se da će razgovarati o odnosima između tri zemlje, posebno ekonomskoj saradnji te vanjskotrgovinskoj razmjeni i regionalnoj saradnji. Teme susreta, naročito kada su u pitanju BiH i Srbija, bit će i infrastrukturni projekti, kao i modernizacija putne i željezničke infrastrukture.

Također, razgovarat će se i o evropskim integracijama BiH i pitanju utvrđivanja granica BiH sa Srbijom i Hrvatskom. Jedna od neizbježnih tema svakako će biti i izmjene Izbornog zakona BiH, koje su posljednjih mjeseci goruća tema u našoj zemlji, ali i tema svih susreta naših zvaničnika s predstavnicima drugih zemalja.

Do sastanka u Mostaru dolazi nakon posjete Grabar-Kitarović BiH u januaru ove godine, Vučićeve posjete Hrvatskoj prošlog mjeseca, a posljednja posjeta članova Predsjedništva BiH Srbiji bila je u decembru prošle godine.

Inače, predsjedavajući Predsjedništva BiH susrest će se danas u Mostaru s ministricom vanjskih i evropskih poslova Hrvatske i potpredsjednicom Vlade Marijom Pejčinović-Burić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.