BIH

U narednim danima očekuje nas kišovito vrijeme

Arhiv

Avaz.ba

6.3.2018

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme. Više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne, gdje se prognozira između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom. 

U većem dijelu Bosne povremeno slabija kiša. Vjetar uglavnom umjerene jačine južnog smjera. U Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne mogući su i jaki udari juga brzine 40 do 55 km/h. Jutarnja temperatura zraka između minus jedan i pet stepeni Celzijusa, na jugu od šest do deset. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni.

U srijedu u Hercegovini oblačno, u Bosni djelimično vedro. Pljuskovi su tokom dana češći u Hercegovini, gdje se prognozira između 15 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. U Bosni lokalno slabiji kratkotrajni pljuskovi. Više padavina tokom noći na četvrtak. Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između dva i šest stepeni, na jugu do osam. Najviša dnevna temperatura između sedam i 14 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom prijepodne. Od poslijepodnevnih sati smanjenje oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između jedan i četiri, na jugu do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između pet i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između jedan i četiri, na jugu do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između devet i 15 stepeni Celzijusa, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.