BIH

Radončić: Dodik nije priznao genocid i nije trebao dobiti nagradu Srebrenice

E. SKOKIĆ

6.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

(Foto: A. Bajrić / Avaz.ba)

Semir Smajić iz Srebrenice imenovan je večeras za predsjednika Regionalnog odbora Istočno Podrinje Saveza za bolju budućnost. Zahvaljujući na ukazanom povjerenju, Smajić je naglasio da je, nažalost, došlo do prebrojavanja Bošnjaka u Srebrenici po principu ko živi ili ne živi u tom gradu.

Lako je dizati tenzije  

Skupu u Srebrenici prisustvovao je i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, koji je s građanima razgovarao o problemima egzistencijalne prirode.

- Došao sam ovdje nakon što je jučer (ponedjeljak, op. a.) Milorad Dodik predložen za dobitnika Plakete Srebrenice. Mislim da niko ne može dobiti nikakvo priznanje Srebrenice, a da prije toga nije priznao da se ovdje dogodio genocid. Za nas Bošnjake nema dileme šta se ovdje u julu 1995. godine dogodilo - kazao je Radončić.

Predsjednik SBB-a naveo je da je previše novca uloženo u Srebrenicu, ali da se to premalo osjetilo na životnom standardu povratnika.

- Uvijek kažem, lako se gađati kamenicama s Dodikom iz Sarajeva, ali onda naš Bošnjak povratnik ne može da zanoći mirno. Lako je dizati tenzije, a nikad ne doći u RS – istaknuo je lider SBB-a.

Radončić preuzeo stipendiranje 20 đaka i studenata  

Srebrenički povratnici u razgovoru s Fahrudinom Radončićem naveli su da, osim brojnih problema, imaju i problema sa školovanjem djece. Radončić je rekao da odmah preuzima brigu o školovanju 20 srebreničkih učenika ili studenata u mjesečnom iznosu od po 500 KM.

Mjesečni ukupan iznos od 10.000 KM stipendistima će biti transferiran s njegovog ličnog računa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.