BIH

Zbog odrona prekinuto čišćenje snijega prema Tiškovcu

A. KAMBER

6.3.2018

Višednevno čišćenje smetova prema naselju Tiškovac, udaljenom 17 kilometara od Bosanskog Grahova, privremeno je prekinuto zbog odrona na putu, na kojem mjestimično snježni nanosi dosežu i do tri metra.

- Na ovaj korak smo se odlučili u dogovoru s pripadnicima Oružanih snaga BiH i Civilne zaštite, jer je ugrožena sigurnost pripadnika OSBiH. U narednom periodu moramo uložiti maksimalne napore da se ovaj putni pravac za Tiškovac dovede u red i da bude u službi stanovništva Tiškovca. Ovo je vjekovni problem koji općina u saradnji sa višim institucijama mora riješiti. Trenutno se komunikacija prema Tiškovcu odvija preko graničnog prelaza Strmica – naveo je na svojoj Facebook stranici načelnik općine Bosansko Grahovo, Duško Radun.

Da stanje na terenu i dalje teško, potvrdio je načelnik Radun i za Avaz.ba, podsjećajući da, dok se ne očiste snijeg i odroni, komunikacija prema Tiškovcu ide preko Strmice, pa dijelom teritorijem susjedne Hrvatske, da bi se ponovo ušlo na bh. teritorij i u odsječeno selo u kojemu s roditeljima i još manjim brojem povratnika živi i Dragan Vladušić (7), jedino dijete u selu, kojemu je snijeg omeo i redovnu nastavu koju pohađa u Bosanskom Grahovu. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.