BIH

MUP RS traži izvinjenje Mektića

Fena

10.3.2018

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske tvrde da nisu imali konkretne informacije o tome da se priprema teroristički napad na Stanicu javne bezbjednosti Zvornik, 27. aprila 2015. godine.

- Ukoliko je ministar Mektić imao takvu informaciju, bila mu je dužnost da preduzme mjere iz svoje nadležnosti - istaknuli su iz MUP-a RS uz demantij navoda ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, a koji se odnosi na teroristički napad na Stanicu javne bezbjednosti Zvornik.

- Također, nije istina da su pripadnici Jedinice za podršku u trenutku napada bili na terenu i vraćali se s određenih zadataka. Oni su bili na spratu Stanice javne bezbjednosti Zvornik i čim su začuli prvi pucanj sišli su u prizemlje i odgovorili na napad teroriste, prilikom čega je on neutraliziran – tvrdi se u saopćenju entitetske policije.

MUP RS traži od ministra Mektića da se zbog iznošenja neistine i uvreda izvini porodici poginulog policijskog službenika i ranjenim policijskim službenicima u tom terorističkom napadu.

Komentar ministra Mektića da uniforma koju policijski službenici MUP-a RS trenutno nose podsjeća na "ustašku“ neprimjeren je i uvredljiv.

- Uniforma policije na sebi ima obilježje policije Republike Srpske, te ovakvi komentari vrijeđaju pripadnike policije - ističu iz MUP-a RS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.