BIH

Livno: Praktična vježba na prijevoju Vaganj

A. K.

10.3.2018

U organizaciji Gorske službe spašavanja Livanjskog kantona danas je na području Livna održana Savezna vježba traganja i spašavanja. 

Sudionici vježbe iz Livna, Posušja, Zenice, Sarajeva i drugih bh. gradova okupili su se u 10 sati ispred livanjske Srednje strukovne škole, odakle su nakon kraćeg brifinga krenuli na prijevoj Vaganj, udaljen 25 kilometara od Livna, na praktičnu vježbu traganja i spašavanja. 

Snijeg koji je prekrio vrhove Dinare odgovarao im je da vježbu izvedu kako je i zamišljena, u zimskim i planinskim uvjetima. Nakon radionica po grupama održanih na Vagnju, ekipe su krenule u zamišljenu akciju traganja i spašavanja, angažirajući i pse tragače. U vježbi su sudjelovali i pripadnici Civilne zaštite. 

Sudionici vježbe su nakon praktičnog dijela prisustvovali i prezentaciji nekoliko filmova o lavinama i spašavanju u zimskim uvjetima. Podsjećamo, prije dva mjeseca je u organizaciji Saveza gorskih službi spašavanja i traganja SAR održana obuka spašavanja i traganja koju su uspješno završila 33 polaznika. 

Kako je kazao voditelj GSS-a Livanjskog kantona Marino Vidović, kroz SAR obuku je do sada prošlo 250 članova GSS-a, a Livno je prije dva mjeseca bilo prvi put domaćin obuke koju je uspješno završilo i 10 pripadnika GSS-a Livanjskog kantona. Vježba održana na Vagnju samo je jedna od vježbi u nizu Saveza Gorskih službi spašavanja BiH. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.