BIH

Tabaković: Bošnjaci nisu glasali da se Dodiku dodijeli Zlatna plaketa

Fena

10.3.2018

Predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Alija Tabaković saopćio je danas da je izjava predsjednika RS Milorada Dodika, da su Bošnjaci na komisije jednoglasno podržali da Dodik dobije Zlatnu plaketu te općine, "potpuna neistina i da je to pokušaj Dodika da u javnosti opravda ničim zasluženu dodjelu plakete".

- Od ukupno pet članova komisije, samo su dva Bošnjaka koji nisu bili prisutni prilikom glasanja, jer su napustili komsiju kada su dobili jasnu poruku da će dobitnik nagrade biti Milorad Dodik. Dodik nije imao podršku ni svih srpskih odbornika, ali kao kompromis našao se član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je među srpskim partijama dobio srebrenu plaketu - navodi u saopćenju Tabakovića. 

Podsjećamo, svečana sjednica Skupštine općine Srebrenica bit će održana sutra povodom 11. marta - Dana općine, na kojoj će biti dodijeljene plakete i zahvalnice.

Predsjednik Skupštine općine Srebrenica Alija Tabaković ranije je izjavio za Fenu da Bošnjaci neće prisustvovati toj sjednici, nakon što su srpski odbornici donijeli odluku o dodjeli Zlatne plakete predsjedniku RSa Miloradu Dodiku.  

Na Tematskoj sjednici Skupštine općine Srebrenica odbornici iz Kluba Srba usvojili su Odluke za nagrade i priznanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.