BIH

''Panorama'' donosi ekskluzivnu ispovijest Halida Muslimovića

Avaz.ba

10.3.2018

U printanom izdanju “Dnevnog avaza” od nedjelje, 11. marta, prilog “Panorama” donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja. 

Halid Muslimović (57), jedan od najpopularnijih pjevača narodne muzike na ovim prostorima, obilježava 35 godina uspješne karijere. Ovaj Prijedorčanin pravi je predstavnik stare estradne garde, a u ekskluzivnoj ispovijesti prisjetio se svojih početaka, otkrio nam je kad mu je tokom svih ovih godina bilo najteže, a govorio je i o djeci Enisu i Lejli, supruzi Adelisi...

- Loš dan mi je bio kad je umro Tito, zatim kad su mi pred sami rat ubili oca. To još nije razjašnjeno. S druge strane, kao lijepe trenutke pamtim kad sam živu braću dočekao iz logora Keraterm, Omarska i Manjača. Teško mi je pao i gubitak majke – kazao je Muslimović.

Vlatko Stefanovski, legendarni muzičar i jedan od najboljih gitarista današnjice, govorio je za “Dnevni avaz” o teškom životnom periodu koji ga je zadesio kad je njegova supruga Gordana preminula, ali se osvrnuo i na novi album “Maternji jezik” ili “Mother Tongue”, za koji kaže da je njegov najintimniji album u karijeri.

- Trudim se da život ide dalje. Trudim se da zaliječim sve ono što me je pogodilo u posljednje vrijeme. Muzika mi je jedini spas i izlaz – rekao je Stefanovski.

Naslovnu stranicu priloga krasi mlada glumica Alisa Čajić-Drmać, koja nam je govorila o saradnji s grupom “Letu štuke” na njihovoj novoj pjesmi “Supermarket”, koju su objavili prije nekoliko dana, kao i videospot u kojom je glavna uloga pripala upravo Alisi.

- Bilo mi je odlično raditi s onakvim profesionalcima i cijelom ekipom. Dino Šaran je, prije svega, dobar drug, dobar čovjek i veliki umjetnik. S njim je i obična kafa inspirativna – istaknula je Čajić-Drmać.

Iz Kanade se za “Dnevni avaz” javila Fikreta Polovina, supruga muzičkog velikana Himze Polovine, koji je rođen na sutrašnji dan. Tim povodom, Fikreta se prisjetila rođendana svoga supruga i kako su ih slavili dok je bio živ.

- Već 32 godine živim bez mog Himze, ali on je uvijek prisutan u mom životu – emotivno je rekla gospođa Polovina.

Čitajte još:

- Nevjerovatna Šeron Stoun

- Razne vježbe i trikovi kojima slavne ličnosti dolaze do savršenih tijela

- Završeno snimanje “The Irishmana” Martina Skorsezea, De Niro, Al Paćino i Peši u filmu stoljeća

- Heljda, zdrava i ukusna namirnica

- Madrid, istinski biser cijelog Pirinejskog poluotoka

- PLAVA KRV Marija Olimpija, princeza od Grčke


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.