BIH

Vlast FBiH za kolače dala 198.900 KM

M. AŠČIĆ

12.3.2018

Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH nabavila je prije nekoliko dana na osnovu javnog poziva kolače za potrebe federalnih institucija u ukupnoj vrijednosti od 198.900 maraka!

Prodajne jedinice

Obavještenje o dodjeli ugovora s najpovoljnijim ponuđačem navedeno je i na Portalu javnih nabavki BiH.

U obavještenju stoji da je ovaj posao dodijeljen firmi MBA Centar iz Vogošće, a ugovor vrijedan 170.000 KM bez PDV-a potpisan je 14. februara ove godine.

U pojašnjenju ovog ugovora navedeno je da je riječ o sukcesivnoj isporuci kolača za budžetsku 2018./2019. godinu, a da su prodajne jedinice ugovornog organa u Sarajevu Parlament FBiH, Vlada FBiH, Vrhovni sud FBiH i Ministarstvo finansija.

No, indikativno je da je skoro 200.000 maraka utrošeno za potrebe institucija koje već mjesecima ne funkcioniraju.

Nema sjednica

Parlamentarci ne održavaju sjednice, a ni članovi Vlade ne mogu se pohvaliti svojim radom i angažmanom. Posljednja sjednica održana je prije 20 dana. Inače, jedan kolač u bifeu Parlamenta košta marku.

 Za janjetinu i teletinu 356.000 KM

Kada je u pitanju državni nivo, zanimljivo je da je Služba za zajedničke poslove institucija BiH sklopila nedavno ugovor s Mesnom industrijom "Rakitno" iz Posušja o jednogodišnjoj nabavci svježe janjetine, teletine i mesnih prerađevina u visini od čak 356.000 KM.

Ugovor je sklopljen 22. februara, a ta firma pobijedila je u konkurenciji tri ponuđača koja su se prijavila na konkurs.

Ranije je na ovim tenderima uredno pobjeđivala firma „Mujanovići“ u vlasništvu Murisa Mujanovića, bliskog prijatelja Bakira Izetbegovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.