TUŽILAŠTVO BiH Podignuta optužnica za poreznu utaju

Jovan Lukić oštetio budžet BiH za 34.970 KM

Autor: Fena
14.03.2018 12:49
A
A
A

Tužilac u Odjelu III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Jovana Lukića, koji je rođen u mjestu Donji Skugrić, općina Grdačac, državljanina BiH i Republike Srbije, i Pravnog lica „DUCLA“ društvo s ograničenom odgovornošću za unutrašnju i vanjsku trgovinu Modriča, čiji je osnivač, vlasnik, direktor i odgovorno lice Jovan Lukić.

U optužnici se navodi da optuženi, Lukić u svojstvu osnivača i odgovornog lica bez ograničenja ovlaštenja u okviru registrovane djelatnosti u pravnom licu „Ducla“ d.o.o. Modriča, i pravno lice „Ducla“ d.o.o. Modriča, u toku 2015. godine nisu obračunali i prikazali izlazni PDV u poreznim prijavama u ukupnom iznosu od 34.970 KM, za koji iznos su oštetili budžet BiH.

Pravno lice „Ducla“ d.o.o. Modriča se tereti da je kao pravno lice raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi koju je u ime, za račun i u korist pravnog lica ostvario Jovan Lukić.

Optuženi se terete da su počinili, Jovan Lukić krivično djelo porezne utaje ili prevare, a pravno lice „Ducla“ d.o.o. Modriča krivično djelo porezne utaje ili prevare.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.