REAKCIJE

Helez: Uvredljivo je kako SDA i Izetbegović dočekuju svake izbore

Fena

14.3.2018

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zukan Helez saopćio je danas da je "uvredljivo kako SDA i Bakir Izetbegović svake izbore dočekuju s pričom o njihovoj navodnoj 'odbrani' države od njenih dušmana".

U povodu Izetbegovićeve izjave o njegovoj borbi za očuvanje istine o ratu protiv Bosne i Hercegovine, Helez u saopćenju za javnost navodi da "Izetbegović i SDA nemaju ni moralno, ni političko pravo da tako manipuliraju emocijama građana."

 - O branjenju tekovina rata govori čovjek čiji činovnici dan za danom ćutke prolaze pored promrzlih i izgladnjelih boraca koji protestuju pred Vladom FBiH. Trinaest tih boraca je umrlo, a da ni Izetbegović, ni Novalić, ni Bukvarević njihovim porodicama ni pismo saučešća nisu poslali. Ne samo to, nego su borce njihove policije počele i tući ako 'preglasno' zatraže svoja prava - navodi Helez.

U saopćenju SDP-a Helez ističe i neke druge, kako kaže, antidržavničke postupke SDA u ovom mandatu, kao što je podrška imenovanju Nikole Poplašena u Upravni odbor Agencije za visoko obrazovanje BiH, otvaranje "neustavnog ureda" Dragana Čovića u Mostaru, izbacivanje stranih članova iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, te "ubijanje" BH Airlinesa i dovođenje do gašenja BHRT-a, Košarkaškog i Rukometnog saveza BiH.

- Na kraju, Zukan Helez je zaključio da bi 'najdržavotvorniji čin kojim bi zaštitio opstanak Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović napravio ukoliko bi čim prije otišao u penziju, zajedno sa svojom SDA, što će ih svakako zadesiti nakon oktobra ove godine - saopćeno je iz SDP-a BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.