OPREZ

Zbog mokrog kolovoza otežan saobraćaj na bh. putevima

Ilustracija

Avaz.ba

17.3.2018

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-408 Drvar - Martin-Brod. U funkciji su alternativni pravci, javljeno je iz BIHAMK-a.

Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u BiH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo - Foča, Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Na autoputu A-1, dionici Sarajevo zapad - Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban-Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci - Drvar saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zbog radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II (M-5), u terminu od 7.30 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i u višim predjelima, a skreće se pažnja na magistralni put M-16.2 Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, preko prijevoja Makljen.

Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prijelazima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.