DOBRA ZABAVA

"Festival 84" na Jahorini okupio više od devet hiljada posjetilaca

Festival 84

Avaz.ba

17.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Više od devet hiljada posjetilaca provodilo se tokom jučerašnjeg dana i noći na nekoliko lokacija širom prebukirane Jahorine, gdje se ovog vikenda održava premijerni "Festival 84", novi zimski član Exitove regionalne porodice, saopćio je Festival.

Nakon što je u četvrtak Bojan Križaj originalnom olimpijskom bakljom upalio festivalski plamen na Jahorini, pozitivna energija koju je ovaj simbolični čin pokrenuo, prenijela se na jučerašnji, zvanično i prvi dan u kojem je počela s radom spektakularna glavna bina "Festivala 84". 

Publika iz svih dijelova regiona, iz oko 20 zemalja, jučer se provodila uz brojne svjetske i regionalne muzičke zvijezde na maratonskim zabavama, koje su trajale gotovo 24 sata bez prestanka.

Status vodećih zvijezda Festivala potvrdili su holandske DJ zvijezde Džoris Vorn (Joris Voorn) i Patris Bumel (Patrice Baumel), te slovenski tehno majstor Umek, koji su uzavrelu atmosferu unutar velike montažne hale, specijalno sagrađene za potrebe Festivala, doveli do vrhunca.

Prije njih, publika je oduševljeno dočekala vodeće regionalne hip-hopere Bad Copy, Frenkie, Kontra & Indigo i Helem Nejse, dok su tokom dana Marko Nastić i Dejan Milićević napravili najbolju dnevnu žurku, kojoj i slaba kiša nije mogla ništa.

Večeras na Olympic glavnoj bini nastupa kultni rok bend "Van Gogh".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.