ŽIVOT

Sadmira i Nedžada 3.000 KM dijeli od Svjetskog prvenstva

Sadmir Habibović i Nedžad Husić: 13 godina treniraju zajedno ( S. Saletović)

N. MANJURA

18.3.2018

Sadmir Habibović i Nedžad Husić su evropski, balkanski i državni prvaci u tekvondou. Srednjoškolci iz Sarajeva posljednji mjesec vježbaju i deset puta sedmično. U jeku njihovih priprema za Svjetsko prvenstvo, koje će se 4. aprila održati u Tunisu, prisustvovali smo treningu u Tekvondo klubu Novi Grad.  

Kao braća

Nedžad i Sadmir već 13 godina treniraju zajedno.

- Mi smo kao braća. Počeo sam trenirati sa tri godine, on sa četiri i ne odvajamo se. Nema ljepšeg osjećaja nego kad trud, znojenje, odricanje budu nagrađeni uspjehom – kazao nam je Nedžad.

Sadmir dodaje da, osim zbog ličnog uspjeha, prvenstva vole i zato što tako upoznaju ljude koji se bave istim sportom.

- U Tunisu bismo trebali nastupiti kao juniori, a znali smo osvajati medalje i među seniorima. Na takmičenjima upoznajemo i dosta ljudi. Iz svih zemalja imamo dobre prijatelje. San svakog takmičara je Svjetsko prvenstvo – rekao je Sadmir.

No, prepreka u ostvarivanju njihovog sna za sada je 3.000 KM, koliko im još nedostaje da odu u Tunis.

Realne šanse

S njima bi išao i trener Haris Husić. Ukupni troškovi iznose skoro 14.000 maraka, a do sada su uspjeli sakupiti dio novca.

- Klub će finansirati avionske karte. Nedostaje nam još novac za smještaj i hranu, 1.000 KM po osobi. Sjajni su ovo momci, koji na svakom takmičenju ponosno predstave i naš klub, ali i državu. U Tunisu bismo bili osam dana, jer prvo učestvujemo na svjetskim olimpijskim kvalifikacijama za mlade, a potom i na Svjetskom prvenstvu – rekao je Husić.

Haris Husić: Sjajni su momci

Za kraj, kazao nam je kako je siguran da Sadmir i Nedžad, uz malo sreće i zdravlja, imaju realne šanse za medalje na Svjetskom prvenstu.

Podrška u ostvarivanju cilja

Roditelji ovih uspješnih mladića već su se obraćali brojnim firmama kako bi sakupili novac za njihov odlazak na Svjetsko prvenstvo. A ukoliko im neko želi pomoći da ostvare svoj cilj, može to uraditi uplatom na žiroračun kluba, otvoren u “Sparkasse banci”, transakcijski broj: 1990000000000023.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.