NAJAVA

"Panorama" donosi ekskluzivni intervju sa Mirom Furlan, ispovijest Seida Memića Vajte...

Avaz.ba

17.3.2018

U printanom izdanju “Dnevnog avaza” od nedjelje, 18. marta, prilog “Panorama” donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja.

Za Miru Furlan (63) mnogi kažu da je jedna od najvećih živih glumica na Balkanu. Rođena Zagrepčanka u ekskluzivnom intervjuu za “Dnevni avaz” govorila je o novim predstavama te o drugim ulogama, odlasku u Ameriku, radu sa studentima na “New York Film Academyju”…

- Paralele s kurentnom političkom situacijom u Americi više su nego jasne. Obje predstave u kojima glumim, relevantne su za naše vrijeme – rekla je Furlan, između ostalog, za “Dnevni avaz”.

Nezaboravni, harizmatični pjevač i zabavljač Seid Memić Vajta nedavno je proslavio 68. rođendan. Ovaj Travničanin s adresom u Hamburgu, otkako se povukao sa muzičke scene, uglavnom putuje.

Vajtu smo zatekli u Hamburgu, a kako nam je kazao, s obzirom na to da je kao ptica selica, nikad se ne zna koliko će se u nekom gradu zadržati. Otkrio nam je da baš i nije zainteresiran za medije, jer televiziju ne gleda, radio rijetko sluša, a i novine ponekad prelista.  

- Skitam, boravim malo u Hamburgu, malo u Sarajevu, pa u rodnom Travniku, Zagrebu, Puli… Ovdje je moja draga u nekoj službi i onda ja dođem, pravim joj društvo. Inače, u časnoj sam penziji sa punim radnim stažom i godinama pa živim rasterećen svih tih nekih odgovornosti – kazao je Vajta.

Naslovnu stranicu priloga krasi lijepa Franka Batelić, hrvatska predstavnica na Eurosongu 2018. i djevojka nogometaša Vedrana Ćorluke. 

- Ispunila sam svoj san. Od malena sanjam o Eurosongu i nastupu na toj glamuroznoj pozornici. Presretna sam i preuzbuđena što će mi se to u maju napokon i ostvariti. Zaista mi to mnogo znači i zato zahvaljujem HRT-u na ukazanom povjerenju – kazala je Batelić.

Iz Njujorka se za “Dnevni avaz” javio i Tarik Kaljanac, bh. maneken i fitnes trener s inozemnom adresom, koji nam je u razgovoru priznao da se polako povlači iz modelinga.  

- Postoje neki novi planovi za život. Mislim da je vrijeme za još veće stvari u budućnosti. Jednostavno, čovjek s godinama postaje zreliji i dođe trenutak kad ono što ga je nekad činilo sretnijim i zadovoljnim, više nije tako. Treba čovjek osnovati i porodicu, praviti planove na duge staze – kazao je Kaljanac.

Čitajte još

- Martin Skorseze - MAESTRO REŽIJE

- PLAVA KRV - Sve tajne njege ljepotica na dvoru

- Odlazak slavnog francuskog dizajnera Huberta de Živenšija

- SVIJET SLAVNIH – glumačke zvijezde koje su okrenule leđa Holivudu

- Komorač – povrće koje najobičnije jelo pretvori u remek-djelo

- Dablin – grad dvoraca, muzeja i piva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.