POSJETE

"Noćni vukovi" u pravoslavnom hramu u Banjoj Luci

G. D.

21.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Pripadnici "Noćni vukova" stigli su u Banju Luku. Nakon što su sinoć oko 20 sati napustili  granični prijelaz Pavlovića most, te prenoćili u Bijeljini, oko 20 pripadnika "Noćnih vukova" stiglo je u Banju Luku, gdje su prvo posjetili lokaciju gdje će se graditi Rusko-srpski centar, javlja dopisnik "Avaza" s lica mjesta. 

Trenutno se nalaze u Hramu Hrista Spasitelja, gdje razgovaraju sa svećenicima Banjalučke eparhije.

Predsjednik Motofederacije Rusije i član "Noćnih vukova" Jevgenij Strogov rekao je da se ova putovanja "Noćnih vukova" dešavaju već desetak godina, kako ljeti tako i zimi.  

- Kod nas je redovna situacija. Nema ništa izvanredno. Naš zadatak je širenje mira. Imamo želju i zadatak da pokažemo našu rusku kulturu. U našoj ekipi nisu samo "Noćni vukovi". Tu su i duhovna lica - kazao je Strogov.

Podsjetimo, oni su sinoć ušli u BiH na Pavlovića mostu, a tvrde da obilaskom manastira u RS šire, kako kažu, srpsko-rusko prijateljstvo. 

Članovi tog moto-kluba su, kako je ranije najavljeno, na proputovanju koje nosi naziv "Ruski Balkan", a pretpostavlja se da će se sastati s političkim predstavnicima RS.


(Foto: G. Dakić)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.