PROJEKTI

Šuma u Trapistima postaje izletnička i rekreativna zona

Riječ je o području koje se prostire od Banj brda preko Starčevice do Trapista

G. DAKIĆ

23.3.2018

Banjalučani će uskoro dobiti još jednu rekreativnu i izletničku zonu, i to u Trapistima, odnosno na području istoimene šume. 

Potpisan ugovor

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić potpisao je ugovor o tehničkim radovima u šumama posebne namjene s direktorom Šumskog gazdinstva Banja Luka Veliborom Stanićem.

- Odlukama nadležnog ministarstva i Skupštine grada ovo područje je proglašeno šumom od posebne namjene. Riječ je o šumi na potezu od Banj brda preko Starčevice do Trapista. U budžetu smo izdvojili 130.000 KM za ugovor sa Šumskim gazdinstvom Banja Luka - kazao je Radojičić.

Jedan od segmenata tog ugovora je razvoj ove rekreativne zone, koja će se prostirati od parkinga kod Zavoda za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ prema „Koloniji“. U Trapistima će biti urađen i botanički vrt.

Radojičić: Povećati ponudu

Zdrav život

Radojičić je istakao da će ove godine biti izgrađeno i više teretana u prirodi, a cilj je da se povećaju ponuda i sadržaji za rekreativne potrebe, jer sve veći broj građana nastoji da vodi zdraviji život i bavi se rekreativno sportom.

Pokrenuta inicijativa

Stanić je naglasio da su, zajedno s Gradom, pokrenuli inicijativu za proglašenje šuma od posebne namjene grada Banje Luke. Područje koje će biti obuhvaćeno iznosi 2.100 hektara.

- 130.000  KM Grad izdvojio za uređenje izletničke i rekreativne zone 

- 2.100  hektara iznosi površina koja će biti proglašena područjem od posebne namjene  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.