SARAJEVO

Održan osnivački skup stranke "Narod i pravda"

Avaz.ba

22.3.2018

(Foto: M. Kadrić/Avaz.ba)

U Domu mladih u Sarajevu večeras je održan stranački skup nove partije "Narod i pravda", odlazećeg premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića.

Skup je počeo sa sat zakašnjenja, a kao razlog kašnjenja navedene su snježne padavine i velike gužve u saobraćaju u glavnom gradu BiH. 

Prije obraćanja Konakovića, prikazan je kratki film, a  nakon toga on je rekao da "Narod i pravda" okuplja stranačke autsajdere, a ne lažne vjernike kao one što su prvi na listama SDA. 

Ja nemam lične interese i pristupam "Narodu i pravdi', to je moto pod kojim ćemo primati nove članove. Vi ste večeras ovdje došli, a nikog od vas nismo zaposlili. Lažne scene, nacionalizam, samo njima donose korist, a to je laž. Tih svađa nema. Oni su stalno u kontaktu. Kad je riječ o ličnom interesu, dogovore se za minut - naveo je Konaković.

Pored Konakovića, prisutnima su se, između ostalih, obratili predsjednik Turističke zajednice KS Nermin Muzur, Kemal Ademović, zastupnik u Skupštini KS, glumac Enis Bešlagić, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, te Muriz Memić, otac stradalog Dženana, čiji je slučaj privukao veliku pažnju bh. javnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.