BIHAMK

Vozači, oprez: Poledica stvara probleme u saobraćaju

Avaz.ba

23.3.2018

Zbog snježnih padavina potpuno je obustavljen saobraćaj na putnim pravcima Livno - Šuica - Kupres i Glamoč - Mliništa, dok je na području cijelog kantona zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila. Na širem području Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča i Grahova puše jak vjetar, koji stvara snježne nanose. 

Zbog zaleđenog kolovoza i mjestimičnih snježnih nanosa obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-419 Rakitno - Blidinje.

Zbog izlijevanja rijeke Save, u mjestima Gašnica i Bistrica (M-14.1 Bosanska Gradiška - Bosanska Dubica) saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.

Zaostalog snijega na kolovozu ima na pojedinim dionicama puteva preko planinskih prijevoja, a iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Vlasenica - Han Pijesak, Trnovo - Foča , Gacko - Tjentište, Sarajevo - Sokoloac (prijevoj Romanija), Srednje - Olovo (prijevoj Nišići), Olovo - Kladanj (prijevoj Karaula) i Sarajevo - Konjic (prijevoj Ivan-sedlo). Upozorava se i na mjestimičnu poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo - Foča, Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Na autoputu A-1, na dionici Sarajevo zapad - Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog radova na mostu Bojnik, na dionici Sarajevo sjever - Sarajevo zapad, vozila saobraćaju preticajnom trakom.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci - Drvar, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Zbog većeg odrona na regionalnom putu R-408 Drvar - Martin-Brod saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac - Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.