"AVAZ" SAZNAJE

Crvena potjernica za Bosnićevim čobanom

M. Aš.

23.3.2018

Međunarodna policijska agencija Interpol objavila je jučer crvenu potjernicu za još jednim bh. državljaninom koji se povezuje s terorizmom i "Islamskom državom" (ISIL). 

Ovog puta na zahtjev bh. pravosudnih organa, kako saznajemo, raspisana je crvena potjernica za Alijom Keserovićem, 23-godišnjakom rođenim u Bužimu.

Riječ je o čobanu Bilala Bosnića, neformalnog vođe vehabijske zajednice u BiH, koji je pravosnažno osuđen na sedam godina zatvora. Interpol za Keserovićem traga zbog, kako je navedeno, krivičnih djela organiziranja terorističke grupe, te nezakonitog uspostavljanja i pridruživanja stranim parapolicijskim formacijama.

Ovaj mladić, prema podacima sigurnosnih službi, nalazi se u Siriji od 2014. godine. Keserović se prije dvije godine pojavio u propagandnom filmu ISIL-a „Struktura hilafeta”, u kojem se teroristička organizacije "Islamska država" hvali brojnim ratnim dostignućima.

Ovo je 20. bh. državljanin za kojim traga Interpol zbog povezanosti s terorizmom. Naser Arnaut, koji je, također, bio na potjernici, prije 15 dana poginuo je u napadu dronom u Siriji.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.