SANIRANJE

Vojnici i helikopter OSBiH stižu na savski nasip kod Bosanske Dubice

Srna

23.3.2018

Direktor Uprave Civilne zaštite RS Mile Međed potvrdio je Srni da će oko 40 vojnika Oružanih snaga BiH danas doći na oštećeni nasip u mjestu Mlinarice kod Bosanske Dubice da bi pomogli lokalnom stanovništvu da se odbrani od poplava.

Međed je rekao da će vojnici pomoći stanovništvu i u punjenju vreća za odbranu od poplava na tom mjestu, te da bi tokom dana na ovaj lokalitet trebao da dođe i jedan helikopter Oružanih snaga BiH.

On je ocijenio da je stanje na dijelu nasipa u Mlinaricama nepromijenjeno, te da više informacija o tome trebaju da daju ljudi iz rukovodstva "Voda Srpske", koji su za to meritorni.  

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Čedomir Stojanović rekao je da očekuje da na ovom lokalitetu u Mlinaricama, koji je izuzetno nepristupačan za mehanizaciju i čamce, danas djeluje zrakoplovstvo Oružanih snaga BiH, kojima je upućen poziv za djelovanje helikopterom sa džambo vrećama punjenim pijeskom.

Dajemo sve od sebe i očekujemo da će nasip u ovom dijelu biti saniran i izdržati pritisak Save, koja blago opada - rekao je Stojanović, ističući da je na savskom nasipu u Mlinaricama u radove na sanaciji klizišta uključena sva mehanizacija, službe civilne zaštite i veliki broj građana.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.