FMUP

Ratni dezerter Čampara opet uhvaćen u laži, Zakon ga jasno demantira!

M. AŠČIĆ

23.3.2018

Nakon što smo danas objavili informaciju da je Aljoša Čampara, federalni ministar policije (FMUP), za dvije godine u FMUP zaposlio 73 osobe, među kojima je 40 policijskih djelatnika, reagirao je nervozni ministar tvrdnjom da on nema nikakve veze s imenovanjima policijskih službenika u FUP-u. 

- Federalni ministar unutrašnjih poslova ne može utjecati na zapošljavanje u Federalnoj upravi policije (FUP) niti formira komisiju, niti vrši odabir, niti potpisuje rješenja – naveo je Čampara u svojoj reakciji na jednom propalom portalu.

No, da je Čampara opet uhvaćen u laži i da je očigledno zalutao na poziciju ministra policije Federacije, otkriva i Zakon o policijskim službenicima Federacije BiH.

Naime, u članu 48. ovog zakona, koji se tiče Komisije za izbor policijskih djelatnika, među kojima je Federalna uprava policije (FUP), jasno stoji:

- Dva državna službenika zaposlena u Ministarstvu koji imaju najmanje poziciju stručnog savjetnika, a postavljeni su od ministra.

Uostalom, nekompetentni Čampara i ministar dezinformiranja ne poznaje ni Zakon o unutrašnjim poslovima Federacije, član 2., u kojem jasno piše:

- Uprava policije je federalna uprava u sastavu Federalnog ministarstva, čija je nadležnost, organizacija, rukovođenje i način rada te njeni odnosi sa Federalnim ministarstvom i druga pitanja koja su od značaja za rad i funkcioniranje Uprave policije u okviru Federalnog ministarstva uređuju ovim zakonom.




Ministar ne poznaje sopstvene zakone

Ministar ne poznaje sopstvene zakone

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.