SARAJEVO

Zašto Bakir Izetbegović žali za Kemalom Ademovićem?

K. KEŠMER

24.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16

S polusatnim kašnjenjem, dok su stranački aktivisti vukli za rukav sa svih strana pristigle članove stranke da uđu u dvoranu te nakon što je javljeno Bakiru Izetbegoviću da je dvorana Zetra donekle puna, počeo je programski skup SDA u Sarajevu.

Stigli su svi stranački funkcioneri, a prisutnima se obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Vrijeđanje inteligencije: Idemo i do 150.000 radnih mjesta

No, iskoristio je i ovu priliku da vrijeđa inteligenciju građana BiH.

Iako je svima jasno da se njegovo ranije suludo obećanje od 100.000 radnih mjesta ne ispunjava, Izetbegović je danas otišao korak dalje te je kazao da će se, "ukoliko se nastavi ovim tempom, dostići brojka i od 150.000 novih radnih mjesta“. 

Izetbegovića su ranije i na njegovo obećanje od 100.000 radnih mjesta demantirale domaće statističke agencije, ali i strane institucije, kao što su MMF i Svjetska banka.

Govoreći o raskolu unutar SDA, odnosno sve većem broju ranije istaknutih kadrova koji napuštaju ovu stranku te formiraju svoje, Izetbegović je kazao da mu nikoga nije žao osim jednog, a to je Kemal Ademović.

Izetbegović je istaknuo da bi se sa svima onima koji su napustili SDA svakako razišli, ali mu je ipak žao Ademovića. 

Inače, Kemo Ademović, koji je zastupnik u Skupštini KS, napustio je ovu stranku zajedno s Elmedinom Konakovićem te formirao pokret Narod i pravda.

Nerasvijetljena politička ubistva

Inače, za Ademovića se vežu mnoge mračne tajne, posebno iz perioda dok je rukovodio bošnjačkom tajnom službom AID. Upravo u tom periodu dešavala su se brojna politička ubistva koja ni do danas nisu rasvijetljena, a za koja se direktno vežu pojedine strukture SDA.

S obzirom na to da je ranije Ademović bio i kandidat za predsjednika Kantonalnog odbora, a upravo je na nagovor Izetbegovića odustao, jasno je da Izetbegović o Ademoviću nije govorio kao o mogućem perspektivnom kadru, već je razlog njegovog žala, vjerovatno, strah od onoga što Ademović zna.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.