KRAJINA

Kantonalni odbor SBB-a USK podržat će budžet ako se ispuni pet zahtjeva za stabilizaciju

Pres-centar KO SBB USK

24.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Prva radna sjednica novoizabranog Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost Unsko-sanskog kantona (SBB USK) održana je danas, a u skladu sa smjernicama Predsjedništva SBB-a za provedbu unutarstranačkih izbora, izabrana su dva dodatna potpredsjednika KO SBB-a USK, i to Agan Bunić, diplomirani pravnik iz OO SBB-a Bužim, i Samir Jašaragić, magistar ekonomije iz OO SBB-a Bosanska Krupa.

U fokusu današnje sjednice KO SBB-a USK raspravljano je o predloženom budžetu Unsko-sanskog kantona za 2018. godinu. Usvojeni su zaključci da će Klub SBB-a u Skupštini USK podržati budžet za 2018. godinu, ali pod sljedećim uvjetima: 

1. Da se izdvoje određena finansijska sredstva za nesmetan rad JU Kantonalna bolnica ''Dr. Irfan Ljubijankić'', kao i JU Opća bolnica Sanski Most.

2. Da se izdvoji pet posto sredstava od ukupnog budžeta za isplate po izvršenju tužbi u obrazovanju.

3. Da se osiguraju finansijska sredstva za kolektivne ugovore koje su potpisali Vlada USK i Sindikat.

4. Da se osigura isplata zaostalih novčanih naknada za porodilje.

5. Da se uvrste i svi ostali značajni projekti prema općinama i gradovima koje je inicirao Klub zastupnika SBB-a u Skupštini USK.

KO SBB-a USK smatra da je budžet za 2018. godinu više socijalnog nego razvojnog karaktera, ali uvrštavanjem gore navedenog u budžet smatra da će se dovesti do stabiliziranja stanja u USK.

- Cijeneći veliki broj budžetskih korisnika, tražimo hitno usvajanje budžeta, ali budžeta koji će biti realan i ostvariv - navodi se u saopćenju Pres-centra KO SBB-a USK.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.