SARAJEVO

Vijeće ministara BiH danas o Nacrtu zakona o osiguranju depozita u bankama BiH

Fena

28.3.2018

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Nacrt zakona o osiguranju depozita u bankama BiH. 

Predviđeno je i razmatranje Informacije o napretku u implementaciji programa prekogranične/teritorijalne saradnje iz okvira IPA I i IPA II za 2017. godinu, kao i Informacije o primjeni Odluke o postupku usklađivanja zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom Evropske unije u periodu od 1. 7. do 31. 12. 2017. godine.

Na dnevnom redu bi se trebao naći i Nacrt izmjene u Sporazumu između BiH i Evropske unije o sigurnosnim procedurama za razmjenu povjerljivih informacija.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Republike Srbije.

Između ostalog, trebale bi biti razmatrane i Informacija o pripremi Strateškog okvira za reformu javne uprave 2017. - 2022., Informacija o konkurentnosti ekonomije u BiH, kao i Analiza vanjskotrgovinske razmjene BiH za 2017. godinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.