SAZNAJEMO

Suprugu Senada Avdića Danku Savić imenovali u Odjeljenje za diplomatski protokol MVP-a!

M. AŠČIĆ

10.4.2018

Danka Savić, nekadašnja novinarka propale “Slobodne Bosne“, imenovana je na novu poziciju u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) BiH, saznaje „Dnevni avaz“. 

Bakirova pomoć

Nakon što je prije četiri godine na osnovu poltronskog pisanja njenog muža Senada Avdića dobila ambasadorsko mjesto u Pragu, Savićka je nedavno uhljebljena u MVPBiH na poziciji prvog sekretara u Odsjeku za ceremonijal, u Odjeljenju za diplomatski protokol.


Faksimil prijema državnih službenika: Savić imenovana 25. januara

Potvrdio je to spisak svih državnih službenika koji su uposleni u državnim institucijama od maja 2014. do aprila 2018. Na ovom spisku, koji je u posjedu „Avaza“, našlo se i ime Danke Savić, koja je na ovu funkciju imenovana 25. januara ove godine.

Ovaj posao dobila je nakon neuspjelog pokušaja da nastavi svoju ambasadorsku karijeru, i to preko Bakira Izetbegovića, lidera SDA i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Prvi sekretar

No, zahvaljujući poltronstvu njenog muža prema Izetbegoviću, Denisu Zvizdiću i braći Čampara, Savićka je uhljebljena na poziciju prvog sekretara s platnim razredom B6. Time joj početna plaća, bez uračunatog radnog staža, iznosi oko 1.900 maraka.

Zvizdić: Nastavak širenja porodično-kadrovske strukture

Posao i za Mijatović

Zvizdić i Čampare nisu nagradili samo Avdićevu suprugu. Ovaj gatački klan 15. februara ove godine, što smo ranije i objavili, uhljebio je još jednu novinarku propale „Slobodne Bosne“, Suzanu Mijatović.

Ona je za dugogodišnju lojalnost imenovana za stručnog saradnika za obrazovanje u Službi za promociju evropskih integracija pri Direkciji za evropske integracije Vijeća ministara BiH. Posao je dobila kao nagradu jer je „istraživački” blatila sve oponente omražene porodice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.