SVEČANOST

Obilježavanje godišnjica formiranja Armije RBiH i 2. pješadijskog puka OSBiH

Arhiv

Fena

12.4.2018

Centralna svečanost obilježavanja 13. godišnjice Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH (OSBiH) i 26. godišnjice ustroja Armije Republike Bosne i Hercegovine bit će upriličena sutra u kasarani “Sedme muslimanske brigade“ u Zenici.

Ceremoniji obilježavanja prisustvovat će visoki vojni zvaničnici, predstavnici civilnih vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona i općina te predstavnici međunarodnih vojnih organizacija u BiH i vojno-diplomatskog kora akreditiranog u BiH, kao i predstavnici boračkih asocijacija i drugi ugledni gosti.

Centralnoj svečanosti prethodit će i niz drugih aktivnosti, uključujući odavanje počasti svim šehidima, poginulim i umrlim pripadnicima Armije RBiH, uz prisustvo vojnih zvaničnika, predstavnika institucija vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona, općina i predstavnika boračkih organizacija.

U sklopu tih aktivnosti, za danas su planirani obilazak i odavanje počasti na šehidskom spomen-mezarju „Kovači“, uz prigodan vjerski program, kao i obilazak i odavanje počasti na gradskom mezarju/groblju „Stadion“ u Sarajevu, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.