OV TEŠANJ

Hasanbašić nasrnuo na demobilisanog borca

A. Nu.

13.4.2018

Na današnjoj vanrednoj sjednici Općinskog Vijeća Tešanj došlo je do verbalnog obračuna, a potom je vijećnik BPS-a Senad Hasanbašić i fizički nasrnuo na demobilisanog borca Edina Bajrektarevića. 

Sve je krenuo kada se na sjednici raspravljalo o položaju demobilisanih boraca, koji se danima na ulicama bore za svoja prava. Inače, vanredno održavanje ove sjednice zatražilo je 12 vijećnika. No, svoje potpise nisu dali vijećnici SDA i BPS-a, koji su se grčevito borili da ovo pitanje, iako je goruće, ne dođe pred Općinsko vijeće.

Da je sjednica zbog verbalnog, a potom skoro fizičkog obračuna prekinuta potvrdio je za "Avaz" Muris Hrnjić, vijećnik SBB-a. 

- Vijećnici SBB-a bili su za sjednici. Zalagali smo se da se ovo pitanje razmotri i pomogne se ljudima koji traže svoja prava. No, u jednom momentu sjednica je prekinuta. Vijećnik se sukobio s demobilisanim borcem. Morali smo ih smirivati – kaže Hrnjić. 

Kako saznajemo Hasanbašić je izazvao ovaj sukob. 

- U toku sjednice Edin je pogledao prema Hasanbašiću koji je je povikao "šta me gledaš". Potom je on skočio i krenuo prema ovom borcu. Prisutni su odmah pritrčali i zaustavili ga. Na sreću, uspjeli su na vrijeme da ga spriječe da nasrne na Edina koji je sjedio u klupi i nije ni ustao – ispričali su nam i drugi vijećnici koje smo kontaktirali.

Inače, situacija je tokom cijele sjednice bila napeta, jer vijećnicima iz SDA i BPS-a nije odgovarao zajednički nastup ostalih političkih stranaka o tačkama dnevnog reda, te je vjerovatno i to jedan od razloga zbog kojeg je izbila svađa i sukob.  

Naime, BPS i SDA, kada je sjednica nakon polustane pauze nastavljena, bili su protiv skoro svih zaključaka, iako su se odnosili na poboljšanje položaja boraca, koji godinama žive u teškom položaju.

Koliko je bilo burno na sjednici pokazuje to da je ista trajala više od pet sati, iako su bile predložene samo dvije tačke dnevnog reda. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.