PRIPREME

Zamjenom guma sigurniji ste na cesti

Ispred vulkanizerskih radnji veće gužve

A. ČENGIĆ

15.4.2018

Obavezno posjedovanje zimske opreme za automobile u BiH, koje traje od 15. novembra, prestaje važiti danas. Zimska oprema prethodnih mjeseci bila je obavezna za sva putnička i motorna vozila čija ukupna masa ne prelazi tri i po tone. 

Veliki izbor

S dolaskom lijepog vremena, većina vozača odlučuje da zimske gume zamijeni ljetnim, a ispred vulkanizerskih radnji primjetne su velike gužve.

Korištenje zimskih guma u ljetnom periodu nije dobro rješenje. Zimske gume treba na vrijeme zamijeniti, jer se na visokim temperaturama brzo troše, produžava se zaustavni put kod kočenja, a značajno se povećava i potrošnja goriva.

Veliki izbor pneumatika može se pronaći u firmi “Makbel guma”, koja zauzima lidersko mjesto u prodaji i ugradnji kvalitetnih autoguma.

- Vozačima i ove godine nudimo veliki izbora autoguma svjetskih proizvođača, a najnoviji modeli već su stigli – rekla je Adisa Bajrić, zamjenica direktora “Makbel guma”.

Dodatni popusti

U njihovoj ponudi možete neći gume marke „Dunlop“ „Goodyear“, „Tigar“, „Sava“, „Hankook“, „Michelin“...

- Gužve su počele. Građani uveliko mijenjaju gume. Iako nisu najjeftinije, Mishellin je najtraženiji. Cijena je oko 120 KM, u zavisnosti od automobila i veličine gume. Također, imamo i dodatne popuste za građane – rekla je Bajrić.

Hotel za gume  

S obzirom na to da je gume tokom ljeta potrebno čuvati na suhom i tamnom mjestu, iz firme “Makbel guma” vozačima nude skladištenje polovnih guma.

- Mnogi naši kupci nemaju adekvatne prostorije za skladištenje. Za njih imamo “hotel za gume”, gdje ih tokom cijele sezone čuvamo – kažu iz ove kompanije.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.