U Dnevniku TV 1

Zvizdić tvrdi da je sve bliže odustajanju od kandidature za Predsjedništvo BiH

Autor: TV 1
16.04.2018 20:29
A
A
A

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić gostovao je na Dnevniku TV 1 gdje je govorio o rezultatima rada Vijeća ministara u prve tri godine mandata.

Neizbježno pitanje bilo je ono o njegovoj eventualnoj kandidaturi ispred SDA za člana Predsjedništva BiH na izborima u oktobru. 

- Svjedoci ste da se lista potencijalnih kandidata stalno mijenja. Procedure koje su najavljene po meni nisu dovoljno efikasne i mislim da one slabe neophodno jedinstvo SDA i slabe ukupan kapacitet kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH. Zbog toga mogu reći da sam sve manje zainteresiran uopće za tu funkciju, i vrlo blizu sam odluci da na neki način uopće ne budem kandidat na samoj listi potencijalnih kandidata, jer usitinu ne bih htio niti želio učestvovati u procesu za koji sam ubijeđen da će oslabiti SDA.

Između ostalog, govorio je o tome šta je trebalo biti urađeno, ali i tome šta se moglo uraditi brže za vrijeme njegovog mandata.

Na pitanje voditelja hoće li biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH, Zvizdić je odgovorio da se o tome još u SDA nije raspravljalo.

Lično je, kako kaže, sve bliže odluci da odustane od kandidature.