STANJE NA PUTEVIMA Savjetuje se opreznija vožnja

Pojačan saobraćaj na graničnim prijelazima

Avaz.ba
17.04.2018 07:24
A
A
A

U jutarnjim satima pojačan intenzitet saobraćaja bilježi se u gradskim centrima, kao i na prilazima gradovima, pa iz BIHAMK-a vozačima savjetuju oprezniju vožnju.

Radovi na deminiranju izvodit će se danas u vremenu od 11 do 15 sati na magistralnom putu M-1.8 Tuzla – Srebrenik u mjestu Potpeć. U navedenom terminu dolazit će do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Zbog izvođenja bojevog gađanja, danas u vremenu od 08 do 16 sati doći će do privremene obustave saobraćaja na regionalnom putu R-411 Han-Kola – Stričići. Saobraćaj će se za vrijeme obustave preusmjeravati na alternativni pravac: Han-Kola – Ledenice - Stričići. 

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz i na ostalim dionicama, a izdvajaju putne pravce: Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.  

Na autoputu A-1, dionici Sarajevo sjever - Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić-Grad - Ključ i M-16 Banja Luka - Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka - Turbe i R-458 Lopare - Čelić. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA: 

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-5

Hrenovica - Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

Mrkonjić-Grad - Ključ, zbog aktiviranog klizišta u mjestu Dragoraj saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

M-14.2

Resanovci - Drvar, zbog urušavanja potpornog zida saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

M-16

Banja Luka - Crna Rijeka - Jajce, zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

M-17

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” s privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18

Brod na Drini - GP Hum/Šćepan-Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-20

Goražde (na tri lokacije u gradu), zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

REGIONALNI PUTEVI 

R-414 Banja Luka - Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično. 

R-441 Zenica - Vjetrenice, zbog sanacionih radova na lokalitetu Mala Broda, od 07 do 17 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

R-454a Bratunac - Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-458 Lopare - Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića  saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-475a Karan - Bosanski Novi, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj je obustavljen.

KANTON SARAJEVO

- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmijenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smjer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela. 

- Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale na raskrsnici ulica Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića i Put mladih muslimana, saobraća se usporeno.

- Zbog izvođenja neophodnih radova izmijenjen je režim saobraćaja u ulicama: Dženetića Čikma, Armaganuša, Derebent, Blažujski drum, Četvrte viteške brigade i Miševići.

MOSTAR

Zbog radova na izgradnji kolektora obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita od raskršća s ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića.

TUZLA

Zbog izvođenja sanacionih radova na magistralnom putu M-4 u naselju Miladije saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.