BAJKERI

Ahmet i Sanela Ustić s prijateljem Predragom na motorima putuju od Srebrenice do Tunisa

S. Sm.

19.4.2018

Ahmet Ustić (43), poznati srebrenički frizer, član Bajkerskog kluba „Argent“ iz Srebrenice, i njegova supruga Sanela, s prijateljem Predragom Matijaševićem (52) iz Beograda, motociklima su iz Srebrenice otputovali za Tunis.

- Ideja za turneju nastala je u razgovoru s mojim dugogodišnjim prijateljem Matijaševićem, koji je na motoru obišao svijet. Predložio mi je da nam krajnja destinacija bude Tunis jer su afričke zemlje atraktivne za bajkere. Pripreme oko servisiranja motocikla i osiguranja putne dokumentacije trajale su više od jednog mjeseca - kazao je Ustić.

Kako kaže, krenuli su na dugu relaciju od Srebrenice preko Srbije, Crne Gore, Albanije, gdje će trajektom doći do Italije, a nakon odmora nastavit će put do Tunisa. Izračunali su da će putovanje trajati 14 dana i u oba pravca trebaju prijeći oko 6.000 kilometara. U Tunisu im je organiziran petodnevni boravak.

Sponzora nemaju, a troškove putovanja i smještaja plaćaju sami. Motocikli su servisirani u Matijaševom poznatom servisu u Beogradu, koji je putem Ambasade Tunisa u Srbiji osigurao potrebnu putnu dokumentaciju. Pripremili su i odgovarajuću garderobu na kojoj su grbovi BiH i Srbije, a na oba motocikla okačili su zastave dviju država.

- Povratak će većim dijelom biti istim putem, ali ćemo iz Italije i Albanije produžiti za Grčku, pa za Srbiju, gdje će naše putovanje biti završeno - pojasnio nam je Matijašević, dodajući da su velike turneje san svakog bajkera.

Za Ustića je ovo prva veća turneja, dok Matijašević ima motociklističkog iskustva na duže relacije. Jer, kako kaže, obišao je cijelu Evropu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.