REAKCIJE

Magazinović za Avaz.ba: Hitna sjednica odvraćanje je pažnje od unapređenja izbornog procesa u BiH

E. Ma.

19.4.2018

Poslanik SDP-a u Predstavničkom domu PSBiH Saša Magazinović kazao je za Avaz.ba da je zakazivanje sutrašnje hitne sjednice ovog doma pokušaj skretanja pažnje s pravih problema.

On je rekao da će poslanici SDP-a sutra biti na svojim radnim mjestima - u kancelarijama u Parlamentu BiH.

-  Ako se ukaže potreba za našim prisustvom u sali, spremni smo i na to. Ovo što se dešava vezano za sutrašnju sjednicu je pokušaj skretanja pažnje s činjenice da je SNSD predvodnik pokušaja blokade da se Izborni zakon promijeni u tehničkom smislu i da se uvedu videonadzor na biračkim mjestima, skeniranje listića i striktnija provjera glasača da bi se spriječile izborne krađe - kazao je Magazinović. 

I iz DF-a su ranije rekli da neće prisustvovati ovoj sjednici.

Podsjetimo, predsjedavajući ovog doma Mladen Bosić zakazao je sjednicu na zahtjev Kluba SNSD-ovih poslanika zbog navodnih ratnohuškačkih izjava člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakira Izetbegovića.

Predsjedavajući Kluba SNSD-a Staša Košarac kazao je da je neophodno da Izetbegović dođe pred Predstavnički dom i da poslanicima dostavi informacije o tome ko se i zašto naoružava u BiH. Iz SNSD-a traže da sjednici prisustvuju i druga dva člana Predsjedništva Mladen Ivanić i Dragan Čović, ali i predstavnici Ministarstva odbrane BiH da bi iznijeli tačne podatke o količini i vrsti naoružanja koje se proizvode u fabrikama namjenske industrije u FBiH.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.