REAKCIJE

Udaralo me i bacalo po podu sedam specijalaca!

Doglod: Mafija naslijedila Aliju ( D. Pašalić)

Piše: D. PAŠALIĆ

19.4.2018

Sedam specijalaca me udaralo i bacalo po podu, njima su na kraju konstatirane teške povrede, a meni lakše. Ispade da sam ja prebio sedam specijalaca. Smiješno šta se u ovoj državi radi, kaže demobilisani borac Hajriz Doglod, ratni major iz Zenice, nakon incidenta koji se dogodio prekjučer ispred zgrade Parlamenta FBiH.

Smiješne slike

U sukobu boraca i policije Doglod je zadobio masnice po tijelu i rasječenu glavu. Prisjećajući se incidenta ispred zgrade Parlamenta FBiH, Doglod kaže da je policija bila itekako korektna, ali izrevoltirao ih je Zoran Čegar, komandant podrške pri Jedinici za zaštitu lica i objekata FUP-a.

- Najviše me izrevoltiralo to što je rekao da niko od nas nije veći borac od njega, koji je samo tri mjeseca bio u ratu. On nije vidio tenkova i topova koliko sam ih ja zarobio – tvrdi Doglod.

Posebno mu je bilo ironično što je, po dolasku u KCUS, zatekao sedam specijalaca kojima se pruža pomoć.

- Došao sam na KUM-u, tamo sam zatekao smiješne slike. Kao da je tornado prošao kroz njih. Leže, ranjeni, kao da su s Neretve došli. Sedam njih mene tuče, a oni svi ranjeni – kaže Doglod.

Proveo je nekoliko sati u bolnici. Ratni major još više je razočaran u državu i one koji je vode već godinama.

- Izdala nas je država i oni koji je vode! Ništa od njih nisam dobio. Borio sam se pod zastavom rahmetli Alije Izetbegovića, bio sam njegov vojnik! Zna se koja je njegova stranka, ali upravo ti ljudi su nas izdali. Nažalost, mafija je naslijedila Aliju – govori Doglod.

Smijeniti vlast

Bolji dani za borce, dodaje, nikad neće doći sve dok ovu državu vodi trenutna vlast, zbog čega smatra da na čelo države trebaju doći drugi ljudi.

- S ovom vlašću nikad neće doći bolji dani za borce. Niko se nije potrudio da učini nešto za nas koji tražimo samo ono što zaslužujemo – zaključio je on.

U kakvoj su situaciji oni koji su riskirali živote za državu, najbolje svjedoči upravo primjer Dogloda, koji je primoran i danas, 23 godine nakon rata, riskirati svoj život da preživi.

- Vjerujte, idem i kopam ćumur na deponiji Rača. U ratu sam riskirao život, a i danas je to tako. Nedavno mi je zatrpalo brata i rođaka. Nažalost, rođak je poginuo, a brata sam spasio. Cijelog života mi je glava u torbi – ističe, vidno ogorčen, Doglod.

Neviđena strahota! 

Incidentu ispred zgrade Parlamenta FBiH svjedočio je i Hamza Krkalić, demobilisani borac iz Tešnja, koji smatra da ne bi došlo do incidenta da ih nije isprovocirao Čegar. 

- Planirali smo se razići, ali tada dolazi Čegar, koji je svojim riječima isprovocirao sve nas. Dogodila se neviđena strahota! Mi nećemo dozvoliti da se ovako ponašaju prema nama, a sumnjamo da su ovo inscenirali – poručio je Krkalić.

FUP: Napad na policijske službenike

Povodom incidenta s borcima, oglasili su se i iz Federalne uprave policije, navodeći da je H. D. izvršio fizički napad na policijske službenike.

- Tom prilikom nanio je teške povrede načelniku Sektora uniformisane policije FUP-a, kojem je ukazana ljekarska pomoć u UKC-u. Zbog napada na službenu osobu, H. D. je uhapšen, a nakon kriminalističke obrade Tužilaštvu KS podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – navodi se u saopćenju FUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.