BIH

Pod povećalom obnova gradske rasvjete i dvorane

Piše: A.Sadiković

19.4.2018

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić danas je ugostio Fuada Čibukčića, direktora Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH. Razgovaralo se o dosadašnjim zajedničkim aktivnostima, kao i mogućnostima za nastavak saradnje.

- Mi smo do sada sufinansirali veliki broj projekata na području Bihaća i USK, uključujući izgradnju savremenog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u okviru KFW projekta. Sada smo razgovarali o nekoliko eventualnih projekata energetske efikasnosti, koji su itekako izvodljivi - rekao je direktor Fonda.

Čibukčić je dodao da su svi dosadašnji projekti u ovom dijelu BiH bili izuzetno uspješni te da se na osnovu tih pozitivnih iskustava s optimizmom planiraju i naredni.

Fazlić je posebno zanimanje pokazao za projekte energetske efikasnosti, odnosno obnovu gradske rasvjete te utopljavanje i rekonstrukciju Gradske sportske dvorane.

Sastanku su prisustvovali i Azra Hadžić-Bećirspahić, zastupnica u Parlamentu FBiH, Jasmin Burnić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi USK, te Dinko Bećirspahić, predsjednik Kluba vijećnika SBB-a u GV Bihać. Razgovaralo se i o završetku onog što se zajednički i počelo. U fokusu su bili izgradnja vodovoda u jednom dijelu Nacionalnog parka „Una“ oko Štrbačkog buka, kao i još neki projekti upravo na tom području.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.