NESREĆE

Čovjek s Havaja: To je bio najjači udar koji sam osjetio u životu

Klinton: Mislio sam da ću iskrvariti do smrti

Index.hr

23.5.2018

Deril Klinton (DARRYL Clinton), koji je branio susjedovu kuću od požara uzrokovanog erupcijom vulkana na Havajima, izjavio je da je sretan što je živ nakon što ga je u subotu "bomba" lave pogodila u nogu. 

- To je bio najjači udar koji sam osjetio u životu - rekao je Klinton, prisjećajući se kako je pokušavao odbraniti susjedovu kuću od požara uzrokovanog erupcijom vulkana Kilauea.

Gromada lave pogodila ga je dok je bio na balkonu susjedove kuće u okrugu Puna, gdje je uništeno oko 30 kuća, u erupciji koja je započela prije više od dvije sedmice, prenijeli su američki mediji.

Spašen je zahvaljujući prijateljici koja ga je odvukla na donji sprat kuće, stavila ga u svoj kamionet, te ga uz pratnju Hitne pomoći i vatrogasaca prevezla u bolnicu.

"Mislio sam da ću iskrvariti do smrti", ispričao je Klinton.

Lava se počela izlijevati u Tihi okean, zbog čega je nastala nova prijetnja - stubovi koji se sastoje od kiselog hlorovodičnog plina, pare i sićušnih vulkanskih staklenih čestica.

Opasne erupcije se nastavljaju, a geolozi i dalje ne mogu predvidjeti koliko će dugo trajati. Daril Klinton prva je žrtva erupcije jednog od najaktivnijih vulkana na svijetu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.