SARAJEVO

Ambasador Ferguson u oproštajnoj posjeti kod premijera Novalića

Ambasador Ferguson sa premijerom Novalićem

Srna

26.7.2018

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, u oproštajnu posjetu primio ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Edvarda Fergusona (Edward Ferguson).

Federalni premijer zahvalio je britanskom ambasadoru na svemu što su vlada Velike Britanije i on osobno učinili za BiH.

- Uprkos tome šta ste radili u ovdašnjem složenom političkom okruženju i u vremenu kada je i vlada vaše zemlje suočena sa izazovima - uradili ste odličan posao. Vaša potpora provedbi Reformske agende bila nam je od velike pomoći - kazao je Novalić.

U nastavku ostvarivanja zadataka iz Reformske agende, dodao je premijer, napore treba usmjeriti na daljnji ekonomski rast i rješavanje problema mladih generacija u borbi protiv korupcije.

Prema riječima ambasadora Fergusona, vlasti u Bosni i Hercegovini se, nakon izbora, više trebaju fokusirati i na ostvarivanje vladavine prava, poboljšanje javnih usluga i snaženje neovisnosti javnih televizija.

Predajući britanskom ambasadoru prigodan poklon u znak zahvalnosti na uspješnoj diplomatskoj misiji u BiH, federalni premijer je izrazio uvjerenje da će i njegov nasljednik na toj dužnosti nastaviti provoditi djelotvornu politiku s kojom Velika Britanija iskazuje privrženost napretku Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.