BIH

Društvo novinara osudilo napade na fotoreportera Klix.ba i snimatelja Al Jazeere

Didier Torche

Avaz.ba

26.7.2018

Upravni odbor Društva novinara BiH osudio je danas napad na fotorepotera portala Klix.ba i snimatelja Al Jazeere Balkans.

Podsjećamo, tokom današnjih protesta demobilisanih boraca napadnut je fotoreporter Kemal Softić i snimatelj Al Jazeere Mirsad Bukvić.

- Upravni odbor društva novinara BiH najoštrije osuđuje napad na fotoreportera portala Klix.ba i snimatelja Al Jazeere Balkans tokom današnjih demonstracija grupe demobilisanih boraca u centru Sarajeva. Prema informacijama kojima raspolažemo, fotoreporter portala Klix.ba je primljen u Dom zdravlja zbog lakših povreda koje je zadobio - saopćeno je iz Društva novinara BiH.

Također je istaknuto da je snimatelj Al Jazeere Mirsad Bukvić kao maloljetnih učestvovao u odbrani naše zemlje od agresora.

- Ovom prilikom bismo istakli ponašanje kolege Mirsada Bukvića s Al Jazeere koji je nesebično i hrabro pružio pomoć kolegi s portala Klix.ba. Da ironija bude veća, snimatelj Al Jazeere je bio maloljetni borac Armije RBiH. Apeliramo na organe unutrašnjih poslova da se napadači privedu i kazne - dodaje se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.