VLADA FBIH

Ministri iz SDA bili protiv „oštrijeg“ odgovora na Isovićevu tužbu

Tužio Vladu FBiH zbog pitanja konkursa za izbor direktora i zamjenika direktora Porezne uprave

M.R.S.

6.9.2018

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je danas, većinom glasova,  nešto drugačiji tekst odgovora na tužbu v. d. direktora Porezne uprave FBiH Šerifa Isovića protiv Vlade FBiH, a protiv su, prema našim informacijama, bili ministri iz SDA.  

Ovaj odgovor na tužbu, koji je pripremilo Ministarstvo finansija FBiH, treba biti proslijeđen Općinskom sudu u Sarajevu.

Uređeni odgovor je uslijedio pošto se saznalo da je premijer FBiH u ime Vlade, a bez njenog znanja, odgovorio na Isovićevu tužbu i u tom odgovoru je, kako je i sam kazao, bio neutralan.

Podsjetimo da je Isović, koji je kadar SDA, tužio Vladu FBiH zbog pitanja konkursa za izbor direktora i zamjenika direktora Porezne uprave, na koji se prijavio i bio jedini koji je prešao prag. Ovo je uslijedilo nakon što je ministrica finansija Jelka Milićević (HDZ BiH) zatražila poništenje konkursa jer je raspisan za dvije pozicije, a na listi uspješnih našao se samo Isović.

Protiv poništenja konkursa bio je upravo Novalić, pa je prekinuo sjednicu Vlade početkom februara prije glasanja o tome. Isović je ishodio i privremenu mjeru Općinskog suda u Sarajevu kojom se zabranjuje poništenje ovog konkursa do okončanja postupka. O ovome, kao i o tome ko je odgovorio na tužbu, Vlada zvanično nije bila upoznata nekoliko mjeseci.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.