SAZNAJEMO

HDZ će sutra predložiti Mladena Boškovića za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH?

Prijedlog za dopredsjedavajućeg iz rada srpskog naroda nemamo, naveo Karajbić

Mladen Bošković

Piše: K. Ke.

8.1.2019

Pred sutrašnji nastavak konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH danas je održan Kolegij na kojem je dogovoreno da se formiraju i preostala dva stranačka kluba, i to HDZ-ov i SDA-ov.

Potvrdio nam je to i predsjedavajući Predstavničkog doma Elvir Karajbić.

- Sve stranke su prisustvovale sjednici Kolegija. Rečeno je da će HDZ i SDA dostaviti imena šefova klubova svojih stranaka – kazao nam je Karajbić.

Kako je dodao, dobio je obavijest od HDZ-a da će oni predložiti dopredsjedavajućeg iz rada hrvatskog naroda. Kako nezvanično saznajemo, bit će predložen Mladen Bošković.

- Prijedlog za dopredsjedavajućeg iz rada srpskog naroda nemamo. To bi mogao biti samo neko iz SDP-a, ali postoji mogućnost da neko predloži nekoga iz reda ostalih. Ali ne znam je li to pametno. To ćemo vidjeti – naveo je Karajbić.

Nakon konstituirajuće, sutra bi se trebala održati i druga sjednica na kojoj će se razmatrati budžet, i to po hitnom postupku.

- Prvo će se glasati o hitnosti postupka. Ukoliko se to ne izglasa, Vlada će odmah poslati prijedlog odluke o privremenom finansiranju. Oni će zasjedati u pauzi. Ne mogu procijeniti šta će se desiti, to ćemo vidjeti sve sutra – naveo je Karajbić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.