FOTOGRAFI

Slučajno uslikao prosidbu, pa par ga pozvao na vjenčanje

Fotografiju Kalemegdana objavio na društvenim mrežama i Branko i Isidora su ubrzo shvatili da je kamera ulovila upravo njih

Fotografija na kojoj je slučajno uslikan čin vjeridbe

G. DAKIĆ

27.2.2019

Fotograf Vladimir Tadić iz Čelinca kod Banje Luke fotografirao je prije nekoliko mjeseci beogradsku tvrđavu Kalemegdan i slučajno uhvatio i par tokom prosidbe. Ubrzo nakon toga, par se javio Vladimiru i pozvao ga na - svadbu!

Vjerenički poklon

Branko i Isidora nenadano su dobili vjerenički poklon kakav nisu ni sanjali. On se nalazio na Vladimirovoj fotografiji Kipa pobjednika, pored kojeg je Branko uslikan u trenutku dok prosi Isidoru. Poziv na svadbu je nakon toga bio neminovnost, a Vladimir je s fotoaparatom otputovao na vjenčanje u namjeri da ovjekovječi njihov svadbeni pir. Nije, kaže, očekivao poziv, ali mu je drago što su ga se mladenci sjetili.

Vladimir sa mladencima: Nije očekivao poziv

- Znao sam da ta fotografija prosidbe njima znači mnogo više nego meni i drago mi je što sam ih pronašao. Objavio sam tu fotografiju na društvenim mrežama i Branko i Isidora su ubrzo shvatili da je kamera ulovila upravo njih - istaknuo je Vladimir.

Stotine fotografija

Svadba je prije nekoliko dana održana u Frankfurtu. Vladimir za “Avaz” kaže da je sve prošlo u najboljem redu i da su mladenci zadovoljni novim radovima.

- U Frankfurt sam došao nekoliko dana prije svadbe. Napravio sam stotine fotografija Branka i Isidore. Nevjerovatno je kako se sve ovo desilo samo zbog jedne jedine slučajnosti, ako je to uopće bila slučajnost - kaže Tadić.

Na ušću dvije rijeke

Branko je iz Prijepolja. U Beogradu je živio 15 godina, ali je sada u Njemačkoj, gdje je i upoznao izabranicu svog srca Isidoru, koja je iz Užica. Za prosidbu je odabrao, kako je objasnio Tadiću, ušće dvije rijeke baš zbog toga što je dugo živio u Beogradu. Sve se dogodilo 5. oktobra prošle godine.

Najviše volim naše planine

- Ne fotografiram često vjenčanja, ali ne odbijam takve poslove. Pogotovo kad je ovakav povod. Ono što mi najviše plijeni pažnju su naša planinska prostranstva i ljudi koji na njima dišu punim plućima - kazao je Tadić za “Avaz”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.