MVPBIH

Regoje: Informacija će biti proslijeđena nadležnim službama

Načelnik Ureda za informiranje u Ministarstvu vanjskih poslova BiH kazao je da Ministarstvo ne može iznositi detalje o ovom slučaju

Regoje: Ne mogu iznositi detalje

S.D.

27.3.2019

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH za „Avaz“ su potvrdili da su tri osobe, državljani naše zemlje, dale izjave u Ambasadi BiH u Sloveniji u vezi s navodnim pokušajem vrbovanja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Hrvatske. 

Podsjećamo, jedna osoba je prijavila pokušaj vrbovanja, dok su druge dvije bile svjedoci njenim tvrdnjama.

O tome je, podsjećamo, jučer prvo telefonskim putem, jedan državljanin BiH obavijestio Ambasadu BiH u Ljubljani, a potom se, kako je ranije potvrđeno „Avazu“, u bh. ambasadi u Sloveniji danas pojavio u pratnji dva svjedoka te je svoje navode i zvanično potvrdio. 

Nebojša Regoje, načelnik Ureda za informiranje u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, kazao je da Ministarstvo ne može iznositi detalje o ovom slučaju.  

- Ministarstvo vanjskih poslova BiH može potvrditi da su tri osobe, državljani BiH, dale izjave u Ambasadi BiH u Ljubljani. MVPBiH ne može davati bilo kakve informacije o sadržaju ovih izjava, koje su već upućene u sjedište Ministarstva. Po prijemu će kompletna informacija biti proslijeđena nadležnim službama - naveo je Regoje u odgovoru na upit „Avaza“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.