UVIĐAJ

Izvučeno i tijelo četvrte osobe nastradale u teškoj nesreći na ulazu u Sarajevo

Dž. P.

12.4.2019

S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
S lica mjesta - Avaz
+8

Nakon višesatne potrage, izvučena su tijela četiti žene iz korita rijeke Miljacke. U nesreći su stradale Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić, čije je tijelo zadnje izvučeno iz vozila. 

Tijelo četvrte osobe je izvukla Gorska služba spašavanja. 

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo još vrše uviđaj, izjavila je Srni portparol ove uprave Vesna Stokanović. Podsjetimo, četiri uposlenice Osnovne škole "Kovačići" iz Sarajeva poginule su danas u teškoj saobraćajnoj nesreći prilikom slijetanja vozila u provaliju koja je duboka između 100 i 200 metara.

Samir Džihić, direktor Civilne zaštite KS, rekao je da je na lokalitetu iza tunela Bulozi došlo do teške nesreće u kojoj je vozilo sletjelo u provaliju.

- U pitanju su ženske osobe - kazao je Džihić.

Njegoš Vukadin, komandir Vatrogasne jedinice Pale, potvrdio je da su u vozilu koje je sletjelo u provaliji pronađena tijela.

U potrazi i izvlačenju automobila i stradalih osoba učestvovali su pripadnici gorskih službi spašavanja iz Sarajeva i Foče, pripadnici Uprave Civilne zaštite RS, MUP-a RS i vatrogasci iz Sarajeva i Pala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.